Jau keletą metų galime stebėti kaip nešiojamų kompiuterių populiarumas auga sunkiai įsivaizduojamais tempais. Kainos krenta, štai JAV išpardavimų metu kokį žemos klasės „Compaq“ modeliuką galima nutykoti ir už 400 dolerių. Žinoma, tai veikiausiai bus „Celeron“ procesoriumi ir 512 MB RAM ginkluotas „monstras“, kurio akumuliatorius laikys neilgai, bet daugeliui poreikių jo visiškai pakaks.

Vis dažniau nešiojamus kompiuterius renkasi ir mano pažįstami, tuo tarpu staliniai kompiuteriai išlaiko stabilias pozicijas verslo srityje bei neblogai atsilaiko geiminimo rinkoje. Na, suprantama – nors yra ir galingų nešiojamų, svajonių žaidimų sistemomis juos dažniausiai sunkoka pavadinti.

2007 metai turėtų tapti tais, kai nešiojami kompiuteriai nusvers stalinius pagal pajamas, kurias iš jų pardavimų uždirba didieji gamintojai „Dell“, „Hewlett-Packard“ ir kiti. Šiais metais kompiuterių gamintojai jau gavo 41,6% pajamų būtent iš nešiojamų kompiuterių, na o staliniai uždirbo 47% įplaukų.
Manoma, kad kitąmet gamintojų pajamos iš nešiojamų kompiuterių bus 45,6%, na o iš stalinių – 43,1%. 2008 metais svarstyklės turėtų toliau svirti nešiojamųjų naudai – jie uždirbs beveik 50% pajamų gamintojams, tuo tarpu staliniai AK – tik apie 40%. Likusią kompanijų pajamų dalį sudarys tarnybinės stotys.

Rinkos specialistai prognozuoja, kas 2007 metais nešiojami kompiuteriai pagal pardavimus aplenks stalinius Š. Amerikoje, Europoje ir Australijoje. Atitinkamai galima tikėtis ir mobilaus interneto bei su juo susijusių paslaugų bumo.