Ir taip, gandai pasitvirtino. Šiandien „EA“ oficialiai anonsavo naują žaidimą iš „Medal of Honor“ serijos. Pirmą kartą per dešimt frančizės egzistavimo metų, žaidimo veiksmas persikels iš antrojo pasaulinio karo laukų į mūsų laikus, o tiksliau į Afganistaną.

Kūrėjai žada maksimaliai realistiškus karo įvykius, nors pagrindiniais herojais bus išgalvoti personažai, tačiau „Medal of Honor“ kūrimas paremtas tikrais faktais.

Verta paminėti, kad naujas žaidimas kuriamas bendromis dviejų studijų jėgomis. „EALA“ dirba ties single player kampanija, o tikri savo srities specialistai „EA DICE“ užsiima daugelio žaidėjų režimu.

„EA“ teigia, jog šis žaidimas bus lyg frančizės atgimimas, ir vadinsis jis tiesiog „Medal of Honor“. Smulkesnės detalės apie žaidimą ir pirmasis trailer’is pasirodys „2009 Video Game Awards (VGA)“ ceremonijoje, kuri įvyks gruodžio 12 dieną.

„Medal of Honor“ žaidimą pristatys „Tier 1 Operator“ – mažai žinomas dalinys, kuris yra tiesiogiai pavaldus National Command Authority (Nacionalinė įgaliota vadovybė, kurią pristato JAV prezidentas ir gynybos ministras). Pastarasis dalinys imasi sunkių užduočių, kurios kitiem neįmanomos ar sunkiai įvykdomos.

„EALA“ glaudžiai bendradarbiauja su „Tier 1“ iš „US Special Operations Community“ ties įvairiausiomis žaidimo scenomis, kas turėtų stipriai pagelbėt sukurt maksimaliai realistišką žaidimą.