Besidomintys animacija tikriausiai yra girdėję, kad japoniškos animacijos rinką buvo ištikusi šiokia tokia krizė. Dėl pardavimų sumažėjimų kai kurioms animacijos studijoms teko šiek tiek pamažinti savo darbuotojų skaičių ar pasiieškoti kitų finansavimo šaltinių jų projektams (štai todėl Japonų rinkoje artimiausiu metu sužybsės Marvel ir Disney vardais padabinta produkcija, kurta vietinėse animacijos studijose), o dar kitos studijos pasitenkino darbuotojų algų šiokiu tokiu apkarpymu (galbūt to ir yra pasekmė, kad šie dabar uždirba vidutiniškai apie 2000-2500 litų jų valiuta). Vieni dėl pardavimų kritimo kaltino didėjantį piratavimo lygį, kiti – prastėjančią kūrinių kokybę. Sunku pasakyti, kaip ten buvo iš tiesų, tačiau praėjusiais metais anot Oricon leidėjo paskelbtos metinės statistikos matyti, kad 2009-aisias pagaliau japoniškos animacinės produkcijos pardavimai pradėjo kilti.

Skelbiama, kad nors DVD pardavimai šiek tiek sumažėjo, tačiau Blu-Ray pardavimai išaugo. To pasekmė – bendras 6,4% pardavimų augimas.

Įdomu tai, kad net 60% Blu-Ray produkcijos sudarė japoniška animacija, kurios pardavimai nuo praėjusių metų paaugo 9%.

Labiausiai pasisekė „Bandai Visual“, turinčiai kelis šimtus sukurtų produktų, tarp kurių yra ir tokie garsūs vardai kaip „Macross“, „.Hack“, „Ghost in the Shell“, „Mobile Suit Gundam“… Jos pardavimai išaugo 5,2%. Dėl to kompanija pagal pardavimus dabar užima pirmąją vietą.

„Aniplex“ (dar kitaip žinoma kaip „Sony Pictures Entertainment (SPE) Visual Works Inc.“) pardavimai augo labiausiai – net 54,2%. Šios kompanijos darbų skyrelyje galime rasti irgi nemažai matytų/girdėtų animacinių darbų vardų („Fullmetal Alchemist“, „Hell Girl“, „Naruto“, „Naruto Shippuden“, „Naruto Shippuden“, „Soul Eater“ – tai tik keli iš jų!).

Nepaisant to, kad dar kol kas Blu-Ray diskų užimama dalis nėra didelė, galima teigti kad jau ne už kalnų tas laikas kai teks iškeisti savo seną DVD grotuvą ar kompiuteryje esamą DVD-ROM/RW įrenginį į Blu-Ray analogą.