Turbūt daugumai yra nepaslaptis, kad kiekvienais metais pasirodo daugybė naujų žaidimų. Dauguma jų jau seniai net iki jų pasirodymo yra tapę kultiniais. Gerbėjai stengiasi sužinoti kiekvieną kad ir pačią mažiausią smulkmeną apie savo mylimą žaidimą. Tačiau, kurie iš šių žaidimų parduotuves pasieks 2006?

Duke Nukem Forever

Tie kas nežino Duke Nukem žaidimų serijos ir jos pagrindinio veikėjo, vargu ar gali laikyti save tikrais kompiuterinių žaidimų fanais! Duke Nukem yra tikra veiksmo filmų žvaigždė. Jam nesvarbu, kad kovos lauke jis yra vienas – vistiek jis kovą su visokiais ateiviais laimės! Žinoma, o kur dar jo tas keistas humoras, kuris praskaidrina, kad ir pačią niūriausią atmosferą!

Pirmąkart žaidimas buvo anonsuotas dar 1997. Tada jis vadinosi Duke Nukem 4, be to buvo kuriamas kaip ir pirmosios šios serijos dalys – kaip platforminis žaidimas. Žaidimas turėjo naudoti Quake II grafikos varikliuką, kuris vėliau dėl galimybių stokos buvo pakeistas į Unreal. Duke Nukem Forever iš platforminio žaidimo tapo jau pirmojo asmens šaudykle, kurioje pikti ateiviai užpuola Los Andželą ir, žinoma, sutrukdyti jiems bando garsusis Duke Nukem, nugalėjęs nemažai jų pirmose žaidimo dalyse. Taip bent jau buvo skelbiama 2001 metų E3 parodos lankytojams. Žaidimo išleidimo data buvo numatyta kažkada 2002-iais metais, tačiau žadėto žaidimo jo gerbėjai taip ir nesulaukė. Nuo tada buvo pradėta juokauti, kad žodis Forever, kuris išvertus iš anglų kalbos reiškia amžinai, žaidimo pavadinime reiškia, kad šis žaidimas niekada nepasirodys… Na bet žaidimo kūrėja 3D Realms sako, kad žaidimas vis dėlto pasirodys… todėl juk galima jo ir palaukti! Ar ne? 🙂

Unreal Tournament 2007

Šio žaidimo tikrai manau neverta pristatinėti – tai naujausias Unreal Tournament žaidimų serijos atstovas, kuri yra viena iš pirmo asmens žaidimų tinkle lyderių. Žaidimas naudos naujos kartos Unreal 3 varikliuką, dėl kurio galbūt teks dar kartą atnaujinti mums savo kompiuterius… Tačiau geras varikliukas yra pusė darbo. Unreal Tournament 2007 žadą suvilioti žaidėjus ir patobulinta įsakymų sistema, naujais ginklais, naujais žaidimų režimais, bei žemėlapiais… Na o kaip viskas atrodys jau galėsime pamatyti šį pavasarį.

S.T.A.L.K.E.R.

S.T.A.L.K.E.R. – tai vienos ukrainiečių kompanijos kūrinys, paremtas to paties pavadinimo Andrei Tarkovsky 1979 metų filmu. Žinoma, paralelių tarp šio filmo ir žaidimo siužeto rasime ne tiek ir daug: įvykus Černobilio atominės elektrinės avarijai bus atitverta avarijos zona nuo likusio pasaulio, tačiau bus ne žmonių, kurie ateis į ją rinkti įvairių artifaktų, kurie galėtų būti parduodami įvairiems prekeiviams. Būtent tuo žaidime jūs ir užsiimsite! O už parduotus artifaktus ir gautus pinigus galėsite įsigyti įvairiausių ginklų. Ginklai pravers gelbstint savo kailį nuo armijos, kuri prižiūrės šią teritoriją, bei kitų pašalinių subjektų, kurie tikrai nebus su jumis draugiški.

Nors žaidimas buvo jau kelis kartus atkeltas, tačiau mes vis dar tikime, kad 2006-aisias tikrai jis pasirodys…

Prey

Dar vienas 3D Realms šedevras, kurio taip ir neišvydome. O apie jį kalbama jau nuo 1995! Tačiau vilčių, kad jis gali pasirodyti 2006 metais iš ties turime, ypač po to, kai SCi įsigyjo teisę išleisti šį žaidimą, bei pagrindine žaidimo kūrėja tapo Human Head Studios.

Žaidimas naudos ID Software sukurtą Doom III varikliuką. Jame teks žaisti už Talon Brave, vietinį Amerikos karį, kovojantį prieš ateivių išsiveržimą.

Half-Life 2: Aftermath

Vienas iš 2004-ųjų metų hitų Half-Life 2 2006 metų pradžioje turėtų sulaukti papildymo, kuris vadinsis Half-Life 2: Aftermath. Ko gero tai bus labiausiai laukiamas žaidimo papildymas ir 2006-aiais. Žaidime veiksmas prasidės ten, kur baigėsi orginalus Half-Life 2. Teks ir vėl gelbėti pasaulį nuo piktų ateivių. Tačiau sklinda gandai, kad šį kartą teks valdyti jau nebe Gordoną Freemaną, o žavią Alyx… Bet ar tai tiesa, mes ko gero galėsime pamatyti tik kai šis papildymas pasieks parduotuves… 🙂

BioShock

Irrational Games planuoja mums pateikti naują RPG/FPS žanro atstovą – BioShock. Žaidime teks atsidurti komplekse, pastatytame 1940, tačiau vėliau kažkodėl uždarytu. Tačiau po daugelio metų šis kompleksas vėl veikia. Teks išsiaiškinti kodėl viskas vyksta bei kaip išgyventi. Jei esatę žaidės jau klaiską tapusį System Shock 2, turbūt tiek pavadinime tiek ir prieš tai buvusiame sakinyje, manau, aptikote keliatą panašumų. Iš tiesų BioShock perims daugelį System Shock 2 žaidimo savybių, tačiau BioShock bus orentuotas į genetinius eksperimentus, kai System Shock 2 – į protingąjį kompiuterį.

Planuojama žaidimo išleidimo data kol kas nėra konkreti – kažkada 2006-aisiais, todėl žaidimas gali pasirodyti net ir kažkada 2007-ais.

Heroes of Might and Magic 5

Naujoji Heroes of Might and Magic dalis žada mus sužavėti visiškai trimate grafika, 6 frakcijomis, 40 skirtingų sutvėrimų bei burtų…

Heroes of Might and Magic 5 yra TBS/RPG atstovas. Jame reikia tiek plėsti ir išlaikyti savo valdžioje įvairius kaimus, miestus, pilis, juos prižiūrėti, kaupti įvairius resursus, bei pulti priešų pilis.

Planuojama, kad žaidimas pasirodys 2006 vasario mėnesį.

Enemy Territory: Quake Wars

Splash Damage planuoja pasiūlyti dar vieną savo ševrą – Enemy Territory: Quake Wars, kuris, kaip ir šio žaidimo pavadinimas sako, turėtų nemažai perimti savybių iš nemokamo Wolfenstein: Enemy Territory (prieš tai buvusio jų darbo) internetinio žaidimo.

Žaidimo veiksmas vyks žemėje, į kurią be perstojo veržiasi žiaurieji strogai, viską naikindami savo kelyje. Žaidėjas galės pasirinkti už kurią pusę kovoti, taip pat ir klasę, kuri suteiks kiekvienam žaidėjui kai kurių išskirtinių savybių. Taip pat bus galima valdyti ir transporto priemones, kurių bus visokių: tiek ir tikroviškų transporto priemonių kopijų, tiek ir fantastiškų, galbūt matytų kur nors keistame Quake pasaulyje. Tas pats pasakytina ir apie ginklus. Jų pasirinkimas žadamas išties nekuklus.

Žaidimo tiksli data nėra žinoma. Bet manoma, kad žaidimas turėtų būti išleistas kažkada 2006-ais.

Neverwinter Nights 2

Obsidian Entertainment ir Atari žada visus RPG žanro mėgėjus palepinti nauju būsimu šedevru – Neverwinter Nights 2. Be nuostabaus siužeto žaidimas žada pamaloninti žaidėjus ir nuostabia grafika bei šiek tiek patobulintu geimplėjumi. Žaidimas naudos Dungeons & Dragons 3.5 taisyklių sistema. Jame bus tik režimas vienam žaidėjui tiek ir žaidimui tinkle.

Planuojama, kad žaidimas parduotuves turėtų pasiekti jau 2006 antrame ketvirtyje.

Spore

Spore planuoja būti vienas iš tų retų žaidimų, kurie bando keisti nusistovėjusią tvarką. Tačiau kuo Spore toks ypatingas? Šis žaidimas – tai evoliucijos simuliatorius. Jame teks iš lastelės išauginti gyvybę, bei paskui ją puoselėti. Panašu į Black & White? Tik iš dalies, nes Spore žada mums suteikti galimybę susikurti ne nuosavą dievišką būtybę, o tikrą gyvybę. Būtent šis kitoniškumas .

Planuojama, kad žaidimas pasieks parduotuves 2006 metų pabaigoje.

Šioje dalyje papasakojau šiek tiek tik apie 10 2006-ais galbūt į parduotuves atkeliausiančių žaidimų, kurie yra iš ties daugelio laukiami. Tačiau jų yra daug daugiau, būtent todėl laukite ir antrosios šio pasakojimo dalies.