Vaizdo plokštės su naujuoju „GeForce 8800 Ultra“ lustu kai kuriose Japonijos ir JAV parduotuvėse pasirodė savaite anksčiau, nei planuota. Tai veikiausiai reiškia, kad plokštes gaminančios bendrovės yra ramios dėl komponentų tiekimo ir nemato reikalo delsti. Pirmosios savo vaizdo plokštes su „8800 Ultra“ į prekybą metė EVGA ir „Point of View“.

Tuo tarpu nesnaudžia ir patys „nVidia“. Vos spėjus nurimti šurmuliui po „8800 Ultra“ pasirodymo kompanija jau pristato naują lustą „GeForce 7200 GS“. Vaizdo plokštės su juo bus skirtos pigiausiems kompiuteriams ir turėtų kainuoti iki kelių šimtų litų. Už tokią kainą „GeForce 7200 GS“ pirkėjai gaus „DirectX 9.0“ palaikymą, suderinamumą su „Shader Model 3.0“ bei lipduką „Vista Premium Ready“.

„nVidia“ atstovo teigimu, baziniams darbams – „Windows Vista“ langams, „Google Maps“ programai ir kt. – šio lusto galimybių visiškai pakaks, na o nereiklių pirkėjų neerzins triukšmas – „GeForce 7200 GS“ plokštės bus parduodamos su pasyviu aušinimu.

„GeForce 7200 GS“ turi tik du pikselių konvejerius bei po vieną tekstūrų apdorojimo modulį kiekvienam iš jų. Pats vaizdo procesorius dirba 450 MHz taktiniu dažniu, jam talkina 128 arba 256 MB vaizdo atminties. DDR2-800 tipo atmintį su naujuoju vaizdo lustu jungia 64 bitų magistralė.