Nors kompaktinės klasės fotoaparatai ir gali pasigirti kukliais gabaritais, mažu svoriu, dideliais LCD vaizdo ieškikliais bei galimybe filmuoti, vis daugiau vartotojų ima domėtis vadinamaisiais veidrodiniais modeliais. Jie nėra lengvi, maži ar labai stilingi, bet siūlo puikią kokybę, na o gamintojai rinkai vieną po kito pristato gana nebrangius modelius.

Šiais metais pristatytas „Nikon D40“ ir jo kolega D50 sulaukė milžiniško populiarumo. Galų gale galima įsigyti veidrodinį fotoaparatą su objektyvu neinvestuojant 1000 eurų, tad kodėl gi to nepadarius. Juk ir nuotraukų kokybė, ir pats fotografavimo procesas, jausmas gerokai rimtesni.

Anot rinkos specialistų, artimiausiu metu skaitmeninių veidrodinių fotoaparatų rinka tik augs. Ryškiausia tendencija, leidžianti daryti tokią prielaidą – krentančios kainos. Prieš du metus sumanius įsigyti veidrodinį fotoaparatą reikėjo bent 1500 JAV dolerių, prieš keturis metus – 3500$. Dabar pakanka 400.

Šiais metais pasirodę „Canon 400D“, „Nikon D80“ bei „Pentax K100D“ taip pat sulaukė netgi didesnio nei tikėtasi populiarumo. Tai rodo, kad yra paklausa ne tik patiems pigiausiems, bet ir kiek aukštesnės klasės veidrodiniams fotoaparatams.

Rinkos tyrimų bendrovės IDC duomenimis, „Canon“ ir „Nikon“ tenka net 80% skaitmeninių veidrodinių fotoaparatų rinkos. Nepanašu, kad artimoje ateityje situacija keisis. Manoma, kad šių metų gale bus užfiksuotas apie 20% bendros fotoaparatų rinkos augimas.