Sunkėjanti ekonominė padėtis verčia vis daugiau IT bendrovių griebtis drąsesnių priemonių. Neaplenkė problemos ir „Sun Microsystems“. Kompanija pranešė mažinanti savo personalo gretas iki 6000 darbuotojų. Tai reiškia, kad teks atsisakyti 15-18 procentų personalo paslaugų.

Paskaičiuota, kad restruktūrizacijai per kitus metus teks išleisti 500-600 mln. JAV dolerių. Drauge su darbuotojais bendrovę apleis ir kai kurie vadovai, tarp jų – Richas Greenas, programinės įrangos skyriui vadovavęs viceprezidentas.

Milžiniška „Sun“ bus padalyta į smulkesnes verslo grupes, kurios rūpinsis platformų programine įranga, sistemų platformomis, debesies kompiuterija. CNET praneša, kad kompanija ir toliau orientuosis į atvirojo kodo galimybes.

Sistemų platformų grupei vadovaus Johnas Fowleris, debesies kompiuterijos Dave Gouglas, o platformų programinės įrangos – Anil Gandre.

„Sun“ pajamos pastarąjį ketvirtį sumažėjo 7 procentais. Per jį kompanija patyrė 1,68 mln. JAV dolerių nuostolio, kas yra nemažas kontrastas tam pačiam praeitų metų laikotarpiui, per kurį gauta 89 mln. $ pelno.