Šiandien Vokietijoje, Leipcigo mieste prasidėjo didžiausia Europoje žaidimų paroda – „Games Convention 08. O jeigu nebūtų Japonijoje vykstančios „Tokyo Game Show“, tai „GC“ tikriausiai lengvai galėtų pretenduoti į didžiausios pasaulyje titulą. Tik atvykę šiandien ryte į parodą galėjome patys lengvai įsitikinti – išankstiniai epitetai tikrai nemelavo.

Pirmiausia, šiandien paroda yra skirta tik spaudai. Tai reiškia, jog per visas sales ir juose esančius stendus galima vaikščioti be didesnės žmonių grūsties. Dar daugiau, kiekviena didesnė kompanija organizuoja ir savo spaudos konferencijos, kuriose bent jau iki šiol pagrindinės temos buvo šių metų Kalėdinio sezono žaidimai.

Didžioji dauguma jų – šiandien. O šiuo metu mes jau aplankėme beveik visas svarbiausias spaudos konferencijas rengtas čia. Iš jų verta paminėti – „EA“, „Ubisoft“, „Activision“, „Midway“. Tiesa, tuo turėtų prasidėti (o mes kaip tik jau ruošiamės ten bėgti ir užsiimti geresnes vietas, nes žinia, žurnalistų čia susirinko iš visur) „Sony“ spaudos konferencija, kurioje ji dar prieš renginį žadėjo pasakyti „labai svarbų pranešimą“. Kas tai bus? Sužinosime netrukus. Lietuvos laiku konferencija prasidės 18:00.

Naujienas iš „Sony“ turėtume rasti „Games.lt“ iškart po konferencijos (t.y. apie 19:00). Kiek vėliau planuojame įdėti ir trumpas visų konferencijų apžvalgas, bei įspūdžius apie pirmuosius bandytus žaidimus (o jų per kitas kelias parodos dienas tikrai bus). Verta paminėti, „LittleBigPlanet“, „Mirror’s Edge“, „Red Alert 3“, „Aion“, „NFS: Undercover“, „Spore“ ir kt. Tai pat jau greitai įdėsime mūsų nuotraukas ir keletą filmuotos medžiagos iš renginio. Laukite!