Įsibėgėjanti SSD tipo laikmenų rinka traukia naujus žaidėjus – į ją žengiantys pranešė „Imation“, geriau žinomi savo CD ir DVD diskais. Savo vardu jie žymės P. Korėjos bendrovės „Mtron Company“ pagamintus įrenginius, tuo tarpu pastarieji laikomi vienais iš SSD technologijos pionierių.

Pirkėjams planuojama pasiūlyti 3000-osios ir 7000-osios serijos „Imation“ SSD duomenų talpyklas. Pirmoji iš jų bus orientuota į spartą vertinančius namų vartotojus, tuo tarpu antroji – skirta verslo poreikiams.

Žadama, kad 3000 serijos „Imation“ SSD diskai gebės pasiekti iki 100 MB/s duomenų nuskaitymo bei iki 80 MB/s duomenų įrašymo spartą. Vidutinis atsitiktinės ieškos laikas turėtų būti vos 0,1 ms, tad tikėtina, jog bent kuriam laikui „Imation“ SSD atmintinės taps sparčiausiomis rinkoje. 7000-osios serijos SSD duomenų talpyklos bus dar spartesnės – iki 120 MB/s duomenų skaitymo bei iki 90 MB/s rašymo greitis su tuo pačiu itin mažu ieškos laiku. Verslo pasauliui įspūdį turėtų daryti jų darbo tarp gedimų (MTBF – Mean Time Before Failure) laikas – daugiau nei milijonas valandų.

„Imation“ SSD diskai jau pasirodė Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje. Už 3000-osios šeimos 2.5 colio 32 GB talpos disko versiją prašoma 700 JAV dolerių (apie 1600 litų), už 7000-osios šeimos tokių pat duomenų jo pusbrolį tektų pakloti 1160 JAV dolerių (apie 2600 litų).

Nesnaudžia ir „Intel“ – ši bendrovė, ligi šiol siūliusi tik 2 ir 4 GB talpos SSD diskus, pranešė planuojanti didinti jų talpas iki 160 GB. Bus siūlomi 1.8 ir 2.5 colio diskų modeliai, skirti staliniams ir nešiojamiems kompiuteriams. Apie spartą, deja, „Intel“ kol kas nekalba, tačiau SSD rinkos planuoja imtis rimtai. Įdomu tai, jog tokiu būdu kompanija žengs į tiesioginės konkurencijos su gigantais „Toshiba“ bei „Samsung“ lauką. Daugiau informacijos apie „Intel“ planus SSD rinkoje tikimasi išgirsti balandžio mėnesį vyksiančiame „Intel Developer Forum“ renginyje. Dabar aiškios tik galimos jų talpos, tai, jog laikmenos bus skirtos SATA 3.0 Gbps sąsajai, bei bus atsparios sukrėtimams (kaip ir bene visos SSD atmintinės).