Tuo metu kai dėl teisės pakeisti DVD besivaržančių HD DVD bei „Blu-ray“ formatų karas įgavo rekordinį pagreitį, bendrovė „Buffalo“ pristatė kompromisinį sprendimą staliniams kompiuteriams.

„Buffalo“ inžinieriai sukūrė universalų mėlynojo lazerio įrenginį, kuris gali nuskaityti ir „Blu-ray“, ir HD DVD diskus. Tokiu būdu kompiuterių su naujuoju įrenginiu turėtojai galės mėgautis aukštos raiškos filmais nepriklausomai nuo to, kurį formatą remia juos išleidusi kino studija.

Pristatytasis įrenginys yra išorinis, prie kompiuterio jis jungiamas USB laidu. Taigi, universalų skaitytuvą galima naudoti ne tik su staliniais, bet ir su nešiojamais kompiuteriais. Prie įrenginio „Buffalo“ prideda specialią „Nero“ programinės įrangos versiją, kuri gali dirbti visiškoje integracijoje su „Microsoft Windows“ šeimos operacinėmis. Nėra tiksliai aišku, ar su universaliu įrenginiu HD DVD arba „Blu-ray“ diskus bus galima įrašyti – lyg ir ne, bet tikslių žinių nėra.

Prekyboje universalus HD DVD ir „Blu-ray“ skaitytuvas asmeniniams kompiuteriams turi pasirodyti jau pirmą šių metų ketvirtį. Numatoma kaina – 649 JAV doleriai. Nemažai, ir bent jau kurį laiką didoka kaina gali būti priežastimi, kuri sulaikys vartotojus nuo universalaus įrenginio pirkimo. Palyginimui: tik vieno, HD DVD arba „Blu-ray“ formato diskus skaitantys įrenginiai kompiuteriams kainuoja iki 200 JAV dolerių, taigi, kaip ir pigiau nusipirkti atskirus skaitytuvus abiems formatams, negu investuoti į universalų įrenginį.