Būdami populiariausiu internete keitimosi vaizdo įrašais tinklapiu „YouTube.com“ susiduria ir su nemažai problemų. Svetainė šiuo metu bylinėjasi su „Viacom“, praeitą savaitę sviedusiais įspūdingą 1 mlrd. JAV dolerių ieškinį už autorių teisių pažeidimus.

Prie teisinių problemų prisijungia ir stiprėjantys konkurentai. Paaiškėjo, kad „News Corp.“ ir NBC planuoja pristatyti savo pačių sukurtą keitimosi įrašais sistemą. Žiniasklaidos gigantai jau turi nemažą darbo su vartotojais patirtį, tad neabejojama, kad kuo patraukti dėmesį jie ras.

NBC jau pranešė planuojantys naujosios sistemos startui joje patalpinti populiarias savo TV laidas, tuo tarpu „News Corp.“ priklausanti Fox kino studija papildys tinklapio kolekciją savo filmų ištraukomis ir reklamomis.

Lyg to dar būtų ne gana, partneriais į konkurencinę kovą NBC ir „News Corp.“ pasičiupo tokius gigantus kaip AOL, Microsoft ir MySpace. Taigi, draugija nebloga, bet už YouTube.com pečių stovi išradingieji „Google“… Bus tikrai įdomu stebėti naujos keitimosi vaizdais svetainės kovą dėl internautų dėmesio.