Bene pati svarbiausia CES 2012 parodoje pristatyta naujiena yra pirmasis kompanijos ultrabukas XPS 13. Jis yra itin kompaktiškas ir lengvas kompiuteris pasižymintis pakankamai didele veikimo sparta.

Jau iš pavadinimo galima suprast, kad Dell XPS 13 turi 13 colių skersmens ekraną. Gorilla Glass montavimo technologija paremtas monitorius atkuria standartinę nešiojamųjų kompiuterių rezoliuciją – 1366 X 768.

Šis kompiuteris yra labai patogiai pergabenamas, kadangi jo ekranas yra ne tik nedidelis, bet ir pats įrenginys yra labai plonas – jo storis tesiekia vos 18 milimetrų. Nešiojant jį rankų neturėtų paskausti, kadangi Dell XPS 13 tesveria 1,36 Kg. Tai ne tik bus patogu, bet ir suteiks solidumo įvaizdį, kurį dar labiau sustiprins aliuminio apdaila.

Nusipirkę tokį kompiuterį rasime ekonomišką Intel Core i5 2467M arba i7 2637M dviejų branduolių procesorių. Vaizdo apdorojimu rūpinsis į jį integruotas Intel HD 3000 grafikos lustas. Darbo našumu rūpinsis 4 GB dydžio DDR3 tipo darbinė atmintis. Duomenys bus saugomi greituose 128 GB arba 256 GB talpos kietuosiuose diskuose. Tokių specifikacijų įrenginys susidoros su daugeliu kasdieninių užduočių. Na o žaidėjai turėtų pasirinkti jiems pritaikytą modelį, o ne šį verslo klasės modelį.

Kompiuteris turi integruotą 6 cell’ų bateriją. Jos gali užtekti beveik devynioms valandoms darbo. Dell XPS 13 gali pasigirti Bluetooth 3.0, Intel’s Smart Connect, Rapid Start, USB 3.0 ir MiniDisplay Port prievadų palaikymu.

Pačios papraščiausios konfiguracijos kompiuteris kainuos 999 JAV dolerius. Dell Šiuos ultrabukus turėtų išleisti į prekybą šių metų vasario – kovo mėnesiais.