„Sun“ dvejoja dėl tapimo IBM dalimi

Kaip žinia, kompanija IBM yra pateikusi pasiulymą pirkti bendrovę „Sun Microsystems“ už 7 mlrd. JAV dolerių. Visgi pastarosios valdyba vieningos nuomonės dėl šio sandėrio neturi, praneša „Wall Street Journal“.

Anot dienraščio, „Sun Microsystems“ valdyba skilo į dvi dalis. Jos pirmininko ir vieno iš kompanijos įkūrėjo Scott McNealy pozicija yra sandėrį patvirtinti, tuo tarpu jam oponuoja vykdantysis vadovas Jonathan Schwartz. Susitarimas dėl akcijų su IBM potencialiai leistų „Sun“ tikėtis daugiau lėšų tyrimams ir technologijoms, kurių tobulinti bendrovė dėl finansinės padėties negali sau leisti dabar. Kita vertus, parsidavimas iš esmės ir reikštų „Sun“ egzistavimo pabaigą – jos darbuotojai taptų IBM dalimi, tektų nemažai persitvarkyti.

Tuo tarpu patiems IBM „Sun“ reikalingi stiprinant pozicijas debesies kompiuterijos srityje. Problemų gali kilti nebent iš rinką reguliuojančių institucijų pusės – dalis IBM ir „Sun“ produkcijos yra konkuruojantys produktai, tad kompanijų susijungimas gali sudaryti prielaidas monopolijai.

Analitikų teigimu, „Sun“ dvejonės suprantamos, bet visgi rinka sunkiai suvoks, jei kompanija atsisakys pirkimo pasiūlymo, kuris beveik dvigubai viršija bendrovės vertę.