„nVidia“ oficialiai pareiškė, kad pristatyti spartesnių produktų nei „GeForce 8800 Ultra“ kol kas nesirengia. Išskirtinės spartos ieškantiems pirkėjams greitu laiku planuojamas tik trijų vaizdo plokščių viename kompiuteryje panaudojimo modelis.

Trys SLI architektūrą palaikančios vaizdo plokštės su „nVidia“ procesoriais galės veikti viename kompiuteryje ir tai turėtų tapti tarsi aukso viduriuku tarp itin prabangių sistemų su keturiomis vaizdo plokštėmis ir entuziastų tarpe įprastos konfigūracijos su dviem.

Taigi, šiais metais „nVidia“ pirmąsyk pastaruoju metu nusprendė nepažerti rudeninių naujienų porcijos. Ligi šiol bendrovė dažniausiai pristatydavo naujus, našius vaizdo lustus pavasarį ir rudenį. Konkurentams ATI nusilpus, vartotojų susidomėjimo netrūko, na o kaspusmetinis naujienų pasirodymas leido naudotis vadinamuoju „halo“ efektu, kuomet vienu produktu sužavėti pirkėjai skuba pirkti kitą, sekantį.

Na, problema tik tai, kad kelių vaizdo plokščių naudojimo atveju sparta priklauso daugiausiai nuo korektiškų tvarkyklių ir programinės įrangos. O ir naudos iš to yra ne visuose žaidimuose.

Panašios krypties – tobulinti kelių procesorių sprendimus – laikosi ir „nVidia“ konkurentai ATI. Jie yra paskelbę, kad stengsis daugiau dėmesio skirti kelių vaizdo plokščių sistemoms, nes tikėtinas spartos prieaugis panašus, o darbas gerokai paprastesnis nei kurti naujus iš milijonų tranzistorių susidedančius lustus. Ieškom lengviausio kelio? Na na.