Naujausiame „Nintendo“ kompanijos finansiniame pranešime, kuriame buvo apžvelgti praėję mokestiniai metai ir aptartos prognozės sekantiems metams, buvo paskelbta ir naujausi „Nintendo“ produktų pardavimo rezultatai.

Viena didžiausių sėkmių galėtume vadinti naujos kartos „Nintendo Wii“ konsolę, kuriai per pirmus 5 prekybos mėnesius pavyko pasiekti milžiniškus pardavimus – 5,84 milijonus konsolių.

Dideliais skaičiais pasigirti gali ir nešiojamą žaidimų konsolė „Nintendo DS“, kurios pardavimai per praėjusius mokestinius metus siekė 23 milijonus vienetų. O bendri rezultatai šiandien siekia apie 40 milijonų parduotų konsolių visame pasaulyje nuo jos pasirodymo 2004-ųjų lapkritį.

O kartu su konsolių pardavimais, dideliais rezultatais stebino ir žaidimų pardavimai. Per minėtajį periodą, vien „New Super Mario Bros.“ žaidimų buvo parduota 9,5 milijonai vienetų visame pasaulyje. Paminėti dar galima ir „Brain Age“, pasiekusį 8,08 milijonus vienetų ir bendrai savo sąskaitoje turintį 12 milijoų parduotų vienetų iki šiol.

Nepamiršti vertėtų ir „Nintendogs“, kurio bendrų pardavimų skaičius siekia 13,6 milijonus, dėka 6,95 milijonų parduotų žaidimo kopijų per praėjusius metus. Puikiai pasirodė ir „Pokemon Diamond and Pearl“, kuris išleistas tik Japonijoje, šiandien skaičiuoja neįtikėtinus 5,21 milijonus vienetų.

O kitiems metams „Nintendo“ žada stiprinti savo žaidimų pasiūlą įvairiais naujais ir intriguojančiais projektais, bei toliau tobulinti „Wii“ siūlomas paslaugas, įskaitant ir „Wii Channels“.