Jūsų dėmesiui penktoji „BenQ“ ir „Games.lt“ konkurso užduotis. Nepamirškite, kad dalyvaudami dienos konkurse, privalote atsiųsti pilną klausimo atsakymą, o ne raidę. Raidę užsirašykite ir pasilikite finalui :). Taip pat žemiau perskaitykite siunčiamo laiško reikalavimus.

Užduotis:
Viename žaidime mokslininkai eksperimentavo su sąlyginai nesenai atrastu Ebola virusu. Jie pasinaudojo prieš keletą dešimtmečių sukurta nuosavo viruso versija ir sumaišę jo ir Ebola RNR sukūrė naują, itin pavojingą, virusą įgalinanti sukurti naujos kartos superkarius. Patekęs į organizmą šis virusas „užkrečia“ ląsteles ir toliau pats įtakoją jų dauginimąsi.

Skirtingai nei kiti virusai, šis virusas ne naikina, o augina naujas ląsteles beveik niekuo nesiskiriančias nuo originaliosios jos formos. Vis dėlto ilgainiui virusas sunaikina ląstelių mitochondrijas, taip pakeisdamas pačias ląsteles naujai atrastu energijos šaltiniu. Tokiu būdu ląstelės savaime apsirūpina energija, ko pasekoje ir visas kūnas gali apsirūpinti energija pats, todėl kraujotakos ir kvėpavimo sistemos tampa nebereikalingos, o kūnas tampa visiškai nepriklausomas nuo deguonies. Būtent todėl šis virusas sėkmingai plinta net ir tuomet kai ne pilnai infekuotas organizmas nužudomas. Žinomi atvejai kai šis virusas sėkmingai plito net ir patekęs į neseniai mirusį kūną.

Apie kokį virusą kalbame?

Atsakymas – Pirmoji viruso pavadinimo raide.

Jau žinote atsakymą? Tuomet užsirašykite atspėtą raidę ir saugiai padėkite iki kito klausimo, kuomet sužinosite sekančią raidę. Galiausiai konkurso pabaigoje surinkę visus teisingus atsakymus ir gavę frazę, turėsite ją išsiųsti mums, kad mes kartu su BenQ galėtume jums padovanoti šaunius prizus.

DËMESIO: Dienos prizas jau laimėtas! Sveikiname Triple_D

Siųskite pilną teisingą atsakymą (pilną viruso, apie kurį kalbama klausime pavadinimą) kuo greičiau ir vienas laimingasis laimės prizą. Šį kartą, tai bus 6 žmogus atsiuntęs teisingą atsakymą. Taigi bandyti verta net jei nesate pirmas užėjęs į naujieną. Po to, kai dienos prizas bus laimėtas, mes tai iš kart paskelbsime čia.

Laiško, kurį siųsite, antraštėje privalo būti parašyta „BenQ ir Games.lt konkursui“, laiške be atsakymo turi būti parašytas games.lt slapyvardis, vardas, pavardė, telefonas, tikslus adresas ir, pageidautina, pašto kodas.

Šios dienos prizas – ausinės nešiojamam grotuvui. O atsakymus siųsti reikės į el.paštą benq.games@gmail.com.

Daugiau informacijos ir akstesnius klausimus galite rasti čia.

Linkime sėkmės!