Pranešama, jog Šiaurės Amerikos žaidėjai, kurie planuoja pirkti 60 GB versijos „PlayStation 3“ žaidimų kompiuterį, turės nusipirkti „HDMI“ laidą atskirai, mokėdami papildomus pinigus, jeigu jie norės išvysti naujos kartos grafiką.

Ne, tai nėra dar vienas kvailas rinkos analitikų speliojimas, tai rimti žodžiai oficialiame JAV PS3 tinklalapyje. Ten rašoma: „HDMI laidas nėra įskaitytinas. Papildomos priemonės yra reikalingos, norint naudoti „HDMI“ jungtį“.

„Sony“ reklamavo „HDMI“ jungtį kaip vieną pagrindinių dalykų 60 GB konsolės versijoje. O 20 GB modelis iš vis neturės netgi „HDMI“ jungties, kaip ir „Xbox 360“.

Kol kas Europoje esantis „Sony“ padalinys nekomentuoja ar tokia tvarka bus ir pas mus. Bet labai tikėtina, kad bus pasekta JAV pavyzdžiu. Pagrindinis kompanijos motyvas, neįdedant „HDMI“ laido, yra tai, jog dar labai nedaugelis amerikiečių savo namuose turi „HDMI-ready“ televizorius. O turintieji, jau iki šiol yra apsirūpine šiais laidais.

Realiausias variantas, jog „PS3“ mes išvysime kartu su mišriais laidais ir „SCART“ adapteriu, taip pat, kaip ir „PS2“.

Atnaujinta: Vos šiandien pasirodęs naujas oficialus PS3 tinklalapis, skirtas Europai, pranešė tą pačią žinią senojo žemyno žaidėjams. „HDMI“ laidas nebus ir Europai skirtose „PS3“ pakuotėse.

Demonstruodamas „PS3“ konsolei skirtą šūkį – „This is Living“, tinklalapis pateikia ne tik visą naujausią informaciją apie pačią konsolę, bet taip pat yra skirtas ir „PS3“ žaidimams.

Dar daugiau, kartu su tinklalapius startavo ir nauja kampanija, kurios metu visi žaidėjai bus supažindinami su įvairiais „PS3“ aspektais. Ji mums siūlys pažvelgti į galingiausią žaidimų mašiną per šešis trumpus filmukus. Pirmasis „Real-time“ jau pasirodė kartu su tinklalapius. Kiti penki bus atskleisti dviejų savaičių intervalu.