Paaiškėjo, kad „Folding@Home“ projekto mėgėjai dalyvauti proteinų tyrimuose galės ir turėdami „Playstation 3“ konsolę. Bus išleista specialiai jos procesoriui skirta programos versija.

„Folding@Home“ yra vienas iš daugelio padalyto skaičiavimo (distributed computing) projektų, kurio nariai skaičiuoja proteinų grandines. Teoriškai jų darbo rezultatai gali būti naudingi gydant vėžį. Tūkstančiai visame pasaulyje išsimėčiusių entuziastų kompiuterių savo galia prilygsta net superkompiuteriais, tad manoma, kad padalytas skaičiavimas yra tikrai naudingas dalykėlis.

„Cell“ procesoriaus, kuris montuojamas į PS3, galia čia gali itin praversti. Jo skaičiavimų sparta turėtų siekti net 100 gigaflopų, be to, tai, kas vyksta bus mikliai vaizduojama ekrane. Būsimoje PS3 skirtoje kliento programos versijoje veikiausiai bus galima net sukioti molekules.

Konsolės, dalyvaujančios distributed computing projekte atrodo kaip keistas sapnas, bet tai – jau realybė. Pranešimą patvirtino ir „Folding@Home“, ir „Sony“. Belieka laukti, ar nesulauksime kitų padalyto skaičiavimo sistemų kraustymos į PS3.