Kaip jau užsiminiau kažkurioje naujienoje, ketvirtadienį teko apsilankyti Vilniuje vykusiame renginyje, kuriame dalyvavo gausus būrys IT gigantų atstovų. Nemaža dalis jų Lietuvoje lankėsi pirmą kartą, o ir atstovautų kompanijų skaičius siekė kelias dešimtis.

„LaCie“ stende akį traukė ryškiai raudonos spalvos „Skwarim“ išorinis kietasis diskas. 30 GB talpos mažylis, turintis ir dvigubai talpesnę mėlyną versiją, Lietuvoje pasirodė jau kovo pabaigoje. Jo išvaizdą kūrė dizaineris Karim Rashid, šis daikčiukas pelnė ir vieną iš šių metų „Red dot“ apdovanojimų už dizainą. Reikia pastebėti, kad realybėje „Skwarim“ ne kažin kuo skirias nuo paveikslėlio – paprastas, nedidelis, dailus. Žinoma, drąsios spalvos gali gąsdinti tačiau hei, gal gana tos pilkos ir juodos? 30 GB talpos „LaCie Skwarim“ Lietuvoje kainuoja 550 Lt, 60 GB – 756 litus.

Įdomiai atrodė ir išorinis diskas keistu pavadinimu „LaCie Little Big Disk“. Nors tai ir gali skambėti kaip prieštara, pažvelgus įdėmiau tampa aišku, ką kūrėjai turėjo galvoje. Šis kietasis diskas yra nedidukas, tačiau į jį telpa daug – 200, 240 arba 320 GB duomenų. Įdomu tai, kad jis turi net trijų standartų jungtis – „FireWire“, „FireWire 800“ ir „USB 2.0“. Jo Lietuvoje kol kas matyti neteko.

Užtat gana greit turėtumėm sulaukti „Skwarim“ giminaičio – tuo pat metu rinkai pristatyto „LaCie“ išorinio disko „Rugged“. Jis skirtas tiems, kam svarbu ne tik talpa, bet ir patikimumas – disko kraštus dengia guminis oranžinės spalvos rėmelis, na o pilkoji jo dalis padaryta iš aliuminio. „Rugged“ turėtų būti atsparus smūgiams – nieko stebuklingo, bet eilinius kritimus iš rankų bent jau turėtų atlaikyti. Jį „LaCie“ rekomenduoja tiems, kas nestovi vietoje – mėgstantiems keliauti, fotografuoti gamtoje ir pan..

„Linksys“ siūlė pasirūpinti savo ar atžalų saugumu – tam skirta bevielė „54Mbps WIR PTZ VIDEO CAMERA“. Ši nedidelė kamerytė yra pilnavertis bevielio tinklo įrenginys ir gali transliuoti vaizdą į už kelių šimtų metrų esantį kompiuterį ar ryšio stotelę. Pridedama programinė įranga turi reagavimo į judesį funkcija, tad kamera gali neveikti kuomet jos matomumo lauke nieks nejuda ir tučtuojau įsijungti situacijai pasikeitus. Taip pat galima nustatyti, kad užfiksavusi judesį kamera elektroniniu paštų nusiųstų pranešimą su nuotrauka arba pradėtų vaizdo transliaciją. Nekukli tik kaina – šis daiktas Lietuvoje kainuoja apie 850 litų.

Ilgą laiką tarsi nebūtyje skendėję „U.S. Robotics“ taip pat priminė apie save – bendrovės atstovai demonstravo prie USB lizdo jungiamą „Skype“ telefoną. Jis gana greit turėtų pasirodyti Lietuvoje, na o apie metų vidurį galime tikėtis ir bevielio modelio.

Kitų įmonių stendus bei produktus rasite žemiau sudėtose nuotraukose. Tuo tarpu tiems, kas labiau mėgsta skaityti, turime interviu su kompanijų „Apple„, „Toshiba“ bei „Western Digital“ (turbūt įdomiausias) atstovais. Jie vienas po kito pasirodys Games.lt jau šį ilgą Velykų savaitgalį. Gero skaitymo ir nepamirškit užsukti ryt 😉