Nintendo oficialiai pristatė ilgai lauktą naują Nintendo DS versiją. Tai Japonijoje kovo antrą pasirodysianti mažesnė DS versija, pavadinimu Nintendo DS Lite.

DS Lite palyginus su originaliuoju DS, sumažėjo net 42 procentais. Nintendo DS matmenys – 148.7 x 84.7 x 28.9 mm, o naujojo DS Lite – 133 x 73.9 x 21.5 mm. Svoris taip pat mažesnis, DS sveria 275 gramų, na o DS Lite – 215 gramų. Nepaisant mažesnių matmenų ir svorio, manoma, kad ekranai DS Lite konsolėje išliks tokio pat dydžio kaip ir DS. Nintendo, savo ruožtu, oficialiai to nepatvirtino.

Be matmenų sumažėjimo ir šiek tiek perdirbto korpuso, DS Lite tikriausiai atsiras ir keletas funkcinių pasikeitimų, kai kurie teigia, kad tai galėtų būti komunikavimo balsu galimybė ir netgi IP telefonija.

Viena iš svarbesnių naujų funkcijų – ekrano ryškumo reguliavimas. Kaip ir Sony PSP bus galima nustatyti keturis ryškumo lygius.

Taip pat pasikeitė ir kai kurie išvaizdos elementai. Pavyzdžiui, priekinėje dalyje nebesimatys įjungimo mygtuko (jis tikriausiai perstumtas į šoninę dalį), o mikrofonas DS Lite konsolėje atsiras tarp abiejų ekranų.

Nintendo DS Lite Japonijoje kainuos 16 800 jenų (118 eurų), tai šiek tiek daugiau nei dabar kainuoja Nintendo DS.