Žymus JAV filmų kritikas Rogert Ebert, savo skiltyje Chicago Sun Times, kelias minutes skyrė ir žaidimų klausimui. Jis teigė, kad jie niekados neprilygs muzikai, filmams, knygoms ir kitoms kultūroms rūšims.

Ebert’as savo mintis išdėstė atsakyme skaitytojui, kuris uždavė klausimą apie žaidimus: „Man labai liūdna skaityti, jog jūs teigiate, kad žaidimai jau natūraliai yra prastesni už literatūrą ir filmus, bei jiems trūksta dydžių darbų savo tarpe“.

„Tačiau ar nebuvo kažkada ir patys filmai, tik nauja meno rūšis? Ar jiems irgi neteko kovoti dėl savo akademinio pripažinimo?“

Ebert’as: „Aš iš tikrųjų pripažįstu, jog sakiau, kad žaidimai yra iš prigimties prastesni už filmus ir literatūrą. Ir tam yra struktūrinė priežastis: Video žaidimai reikalauja žaidėjo pasirinkimo ir tai priešinga strategija filmams ir literatūrai, kur pagrindinis yra autoriaus pasirinkimas“.

„Kiek aš žinau, dar nė vienas žaidimas nebuvo sugretintas su didžiais dramaturgų, poetų, filmų kūrėjų, romanistų darbais. Bet kad žaidimai gali įkvėpti meninkus sukurti ką nors genialaus, aš sutinku“.

„Bet didžiajai daliai žaidėjų, video žaidimai simbolizuoja daugybę valandų, praleistų bandant pereiti vieną ar kitą žaidimą, kurios galėjo būti skirtos mums tapti kultūringesniais, civilizuotesniais ir jausmingesniais“.

Tegu didžioji diskusija prasideda: kas geriau, „World of Warcraft“ ar komedija „Puskvailiai“? Mes renkamės pirmąjį variantą, tačiau vien todėl, kad esame baisiai nekultūringi, necivilizuoti ir visiški bejausmiai.