Finansiniams trečiojo ketvirčio rezultatams aptarti skirtame renginyje „Intel“ pranešė, jog pradėjo dideliais kiekiais tiekti kompiuterių gamintojams dviejų branduolių procesorius kodiniu vardu „Presley“. Jie skirti staliniams namų ar biuro kompiuteriams bei gaminami naudojant 65nm technologiją.

Šia „Intel“ pranešimas svarbus ne tik dėl pačių procesorių pasirodymo fakto, bet ir dėl to, jog jų gamyba dideliais kiekiais rodo, kad kompanija galų gale visavertiškai perėjo prie 65nm.

Iki metų galo „Intel“ tikisi parduoti kelis šimtus tūkstančių naudojant 65nm gamybos procesą pagamintų procesorių. Visgi rimtas produkcijos spektro išplėtimas planuojamas tik 2006 metų pradžiai, kuomet rinką turėtų tiesiog užtvindyti 65nm procesoriai „Presley“, „Yonah“ bei „Dempsey“.

Nors visiškai tikslūs techniniai „Presley“ duomenys nėra aiškūs, manoma, jog šis procesorius bus žymimas kaip 900-oji „Pentium D“ karta. Jo taktiniai dažniai turėtų būti 2.80GHz, 3.00GHz, 3.20GHz bei 3.40GHz. Su operatyviaja atmintimi procesorius bendraus 800 MHz dažnio magistrale. Kiekvienas iš „Presley“ branduolių turės po 2 MB spartinančios atminties (cache).