Iš pat pradžių pasakysiu, apie Halo 3 kalbos nebuvo ir tikriausiai nebus šias dienas. Vakar prasidėjęs X05 renginys, į kurį buvo sukviesta apie 1000 spaudos atstovų. Visi jie ten sugužėjo išgirsti, ką gi naujo Microsoft pasakys apie savo išgirtąją Xbox 360 konsolę ir jos startą. Nepaisant naujienos apie būsimąjį Halo filmą, vis dėl to daugiausia dėmesio vakar sulaukė net kelioliką naujų žaidimų, skirtų Xbox 360.

Renginį pradėjo Xbox Europe vice prezidentas Chris Lewis, kuris parodė kelis filmukus iš būsimų žaidimų, Perfect Dark Zero televizijos reklamą ir filmuką tiesiai iš žaidimo. Vėliau į sceną išėjo Xbox ofiso vadovas Robbie Bach, kuris iškart pasidžiaugė neįtikėtina pirmojo Xbox sėkme. Jis iš viso buvo parduotas 22 milijonais vienetų, o Xbox Live paslauga naudojasi net 2 milijonai. Ir galiausiai jis užtikrino „Xbox 360 taps konsole Nr.1 visame pasaulyje“.

Vėliau pasirodė informacija apie būsimuosius Xbox 360 žaidimus, kurių tarpe atsirado ir keletą anksčiau, visiškai negirdėtų žaidimų. Visų pirma naujas Microsoft ir BioWare darbas Mass Effect. Tai bus ateities vaidmenų žaidimas, kurio veiksmas vyks 23 amžiuje. Tai turėtų būti išskirtinis Xbox 360 žaidimas. Kažkaip žinant šios kompanijos KOTOR žaidimą, galima tikėtsi tikrai gero žaidimo.

Ubisoft tai pat pranešė, kad ji turėtų išleisti Brothers in Arms 3 Xbox 360 konsolei, nors anksčiau šis žaidimas buvo žadėtas tik PlayStation 3, ir Project Assassin, kuris kol kas yra tikrai paslaptingas, bei atrodo kaip kruvinesnis Thief. Kompanija tai pat paskelbė ir apie Splinter Cell 4.

Daugelį sudomino ir naujas Real Time Worlds studijos darbas Crackdown. Prie žaidimo prisideda ir David Jones, kuris buvo vienas pagrindinių GTA žaidimų serijos įdėjos autorius. Ir tas nenuostabu. Crackdown bus labai panašus į GTA seriją, tik šį kartą žaisime už kitą įstatymo pusę. Jūsų, kaip agento, užduotis bus išvalyti miestą nuo įvairaus plauko padugnių.

Tuo tarpu žaidimo Too Human kelionė yra daug įdomesnė. Pirmą kartą apie jį buvo prabiltą GameCube konsolei, bet pasibaigus kūrėjų sutarčiai su Nintendo viskas nutrūko. Jis irgi buvo pažadėtas pirmajam PlayStation. Tai bus trečiojo asmens veiksmo žaidimas, kuriame kibernetinis Dievas Baldur turės apginti visus nuo mašinų antpuolio. Tai irgi bus išskirtinis Xbox 360 projektas.

O id Software neatsiliko nuo savo konkurentų ir naujai konsolei pasiūlė The Castle Wolfenstein žaidimą iš žymiosios Wolfenstein serijos. Kaip ir visuose ankstesniuose žaidimuose, taip ir šįkart turėsime kovoti II pasauliniame kare, prieš slaptus nacių eksperimentus.

Siaubo žaidimų fanai irgi neturėtų nusivilti, nes Xbox 360, kaip ir PlayStation 3, buvo anonsuotas Alone in the Dark žaidimas. Kol kas apie žinoma išties nedaug. Žaidimą kuria prancūzų bendrovė Eden Software, o leidimu užsiima jos frančizės savininkė Atari.

Dar vienas, ne mažiau įdomus, darbas bus pagal į didžiuosius kino ekranus grįšianti filmą kuriamas žaidimas Superman. Tuo užsiims EA, kuri renginio metu demonstravo ypatingai didelę partnerystę su Microsoft. Be jau minėtų penkių žaidimų, kurie pasirodys kartu su konsolės startu, EA konsolei yra paruošus ir Battlefield 2, bei The Godfather žaidimų versijas.