Vienas iš „Rockstar Games“ įkūrėjų ir vadovas Dan‘as Houser‘is teigia, kad yra laimingas, jog kompanija šiuo metu išleidžia labiau rimtą projektą kaip „Red Dead Redemption II“, o ne satyros kupiną „Grand Theft Auto VI“.

„Man sunku įsivaizduoti, kokį mums reikėtų sukurti „Grand Theft Auto VI“, jau nekalbant apie tai, kaip įpykę žmonės reaguotų į mūsų darbą. Tiek progresyvūs liberalai, tiek konservatyvių pažiūrų žmonės yra labai karingi ir labai įpykę“ kalbėjo Dan‘as Houser‘is. „Rockstar Games“ vadovo teigimu, esamą politinę situaciją sudėtinga pateikti satyriškai, o geriausi dalykai pateikiami būtent taip. Jo žodžiais visa ši situacija taip greitai kinta, kad žaidimas taptų pasenusiu jau per dvi minutes.

Tiesa, nors „Red Dead Redemption II“ ir yra realistiškesnis palyginus su „Grand Theft Auto“ serijos žaidimais, kūrėjai tikina, kad žaidime neverta tikėtis 100% realistiškumo. O ir žaidime vaizduojamos vertybės yra įkvėptos ne laukinių vakarų, bet šiuolaikinių žmonių.

„Red Dead Redemption II“ Xbox One ir PS4 konsolėms yra išleidžiamas jau šiandien ir kritikų yra liaupsinamas kaip vienas iš geresnių visų laikų žaidimų, lygiu „Grand Theft Auto V“.