Praėjusį savaitgalį įvyko svarbiausias „Dota 2“ renginys metuose – „The International 8“ finalai. Visą savaitę vykusios kovos išaiškino dvi stipriausias šio turnyro komandas, kurios susigrūmė dėl rekordinio pirmosios vietos prizo, kuris siekė net 11 234 158 dolerių. Į finalą pateko Kinijos „Dota 2“ gigantai „PSG.LGD“ bei Europos komanda „OG“. Finale prireikė visų penkių žaidimų, kuriuose europiečiams vis tik pavyko įrodyti savo pranašumą.

Nors „OG“ puikiai pradėjo finalo seriją, antrajame žaidime „PSG.LGD“ atsitiesė ir išlygino rezultatą, o trečiajame, dėka savo herojų kombinacijos, kuri galėjo gerokai ilgiau tęsti susirėmimus nei „OG herojai, rezultatą persvėrė. Vis tik „OG“ nebuvo linkę pasiduoti ir ketvirtajame žaidime, kuris prasidėjo nuo daugybės mirčių ir nužudimų bei truko net 65 minutes, išlygino serijos rezultatą.

Lemiamas penktasis žaidimas geriau prasidėjo Kinijos komandai, tačiau netrukus viskas apsivertė. Keli pralaimėti komandiniai susirėmimai lėmė tai, kad „OG“ pimuosius barakus išvertė jau 28-ąją žaidimo minutę. „PSG.LGD“ nebesugebėjo atsitiesti ir dar po 20 minučių buvo priversti pasiduoti ir pripažinti „OG“ teisėtais „The International 8“ čempionais.

Tiesa, verta paminėti, kad rekordinis prizinis fondas sutraukė ir rekordinį žiūrovų kiekį. Pasak statistikos, finalus žiūrėjo beveik 15 milijonų „Dota 2“ fanų visame pasaulyje. Kaip ir visuomet, didžiausias žiūrovų kiekis buvo skaičiuojamas Kinijos regione, kuriame vienu metu transliaciją buvo įsijungę beveik 14 milijonų žaidėjų.